ProefMei viert 10-jarig bestaan in 2017

BERGEN OP ZOOM – Volgend jaar bestaat ProefMei al weer tien jaar en dat wordt vanzelfsprekend op feestelijke wijze gevierd. Tot grote vreugde van de organisatie is het voor die editie gelukt om het evenment ook werkelijk volledig in de maand mei te laten plaatsvinden. Dat is in sommige jaren wel eens lastig gebleken vanwege de volle activiteitenagenda van de Bergse binnenstad in het voorjaar.

ProefMei wil ieder jaar verrassen, zowel culinair als cultureel en qua programmering. Daarom worden alle eerdere programma-onderdelen wederom kritisch tegen het licht gehouden en soms aangepast of bijgeschaafd, maar ook wel eens vervangen voor iets nieuws. Niet altijd omdat men er niet tevreden over was, maar wel omdat de mensen achter dit event zich ten doel hebben gesteld steeds weer met nieuwe elementen te komen. En daar moet wel eens wat voor wijken, zélfs een succesformule.

'Het jublileum moet je kunnen proeven'

Wat blijft zijn de pop-up-activiteiten, al krijgen die vanzelfsprekend ieder jaar al een nieuwe invulling. Op de Grote Markt stond afgelopen jaar een LivingLab, een initiatief in samenwerking met de provincie Noord-Brabant. De samenwerking smaakte naar meer en blijft dus, maar welke vorm deze krijgt in 2017 is nog niet duidelijk. Wat er op de culinaire pleinen van het Markiezenhof gaat gebeuren laat zich raden, al zegt ProefMei-voorzitter Dennis van Tilborg nu al: “Dat het een jubileumeditie wordt, moet je kunnen proeven. Met de inzet en betrokkenheid van de deelnemende restaurants van de afgelopen negen jaar moet dat zeker lukken.” Wel vult hij aan dat de Franse Tuin veel meer nog een prominente rol gaat krijgen.

Buiten de activiteiten in de binnenstad blijft het culinaire belevingsevenement tevens veel activiteiten bieden in de omgeving en regio van Bergen op Zoom. Mede daardoor is het zo'n gevarieerde happening en dat moet in het jubileumjaar alleen nog maar meer het geval zijn, zo belooft de organisatie nu al.

ProefMei 2017 vindt plaats van 18 t/m 21 mei 2017.