Programma Krabbenfoor 2016 is bekend

BERGEN OP ZOOM – De organisatie van De Krabbenfoor heeft het programma van 2016 bekend gemaakt. Er zijn enkele wijzigingen ten opzichte van de vorige jaren. Een andere invulling van de pleinen bij het Markiezenhof, overdag geen muziek maar theater op de Grote Markt, op donderdag de weekmarkt en op zaterdag een stadsbingo.

Er waait een andere wind door de organisatie van De Krabbenfoor. Van het team dat het de afgelopen jaren op zich nam is door het nieuwe Sterck-bestuur afscheid genomen. Editie 2016 krijgt dan ook deels een andere invulling. Wat natuurlijk blijft zijn de kramen van zowel lokale als externe ondernemers. Dat is de basis van de jaarmarkt. Met name het entertainment krijgt een andere invulling. Minder grotere bands en theateracts van uit den lande, meer regionale gezelschappen en muziek.

Grote Markt

Op de Grote Markt verdwijnt het podium voor het stadhuis. Hiervoor komt een rond podium in het midden van het plein in de plaats. Ruimte voor een grote kermisattractie, zoals vorig jaar de Polyp, is er dus niet meer. Overdag klinkt hier ook geen live muziek, dan verzorgen spelers van De Vierschaar vanaf een wagen vijf moderne voorstellingen. 's Avonds spelen er bands, van Rolling Piano en Stoot tot afsluiter Flat Out. Op het Beursplein ook veel muziek, op vrijdag en zaterdag tevens overdag. Hier komen namen te staan als One Day Flies, 666 The Nightmare en Glance.

Markiezenhof

De traditionele kunstmarkt is verdwenen, zo blijkt uit de website van het evenement. De entree en grote binnenplaats zijn toebedeeld aan theatergezelschap Camping Municipal, dat er korte voorstellingen gaat geven. In de stadsmoestuin worden rondleidingen gegeven en La Pucelle presenteert op vrijdag en zaterdag live muziek op de achterste binnenplaats, verzorgd door de RiManus Leê band.

Geen straattheater, wel muziek

Een andere opvallende koerswijziging is het achterwege blijven van straattheater. Tot nu toe werden er ieder jaar overal in de stad acts opgevoerd voor professionele theateracts. Die zijn er dit jaar niet. Wel lopen er nog enkele orkesten door de stad, van Santola, tot jazz- en blaasorkesten en Caribbean Energy Brass.

Stadsbingo

Nieuw is eveneens De Krabbenfoor Stadsbingo, een spel waar gratis aan kan worden meegedaan. Wie op zaterdag wat koopt bij Bergse binnenstadondernemers ontvangt een bingokaart en kan tussen 17.45 en 19.00 uur op de Grote Markt meedingen naar de nodige prijzen. Je leest er hier meer over.