Project Schoon Belonen van start bij De Borghoek en De Kreek

BERGEN OP ZOOM – Schoon Belonen is een landelijk initiatief dat de samenleving wil stimuleren rondslingerend afval op te ruimen. De focus ligt vaak op sportvelden, wijkgebouwen en scholen. Saver en de gemeente zijn daar bij aangehaakt en de eerste twee scholen die er aan mee zijn gaan doen kregen vandaag daarom bezoek.

Met de Grondstoffenbus van Saver werd om negen uur eerst een bezoek gebracht aan De Borghoek en een uur later aan De Kreek. Daar overhandigde wethouder Patrick van der Velden symbolisch een minicontainer waarin het zwerfafval verzameld moet gaan worden. Ook de wijkcommissie van de Bergse Plaat doet overigens mee aan de actie, vertelde hij bij De Kreek.

Geld verdienen

Verenigingen, scholen en maatschappelijke organisaties die kleine plastic flesjes en drankenblikjes inzamelen, krijgen daarvoor een beloning. Iedere volle bak levert twee euro op en verenigingen of scholen die mee willen doen kunnen zich nog aanmelden. Omdat deze twee scholen de eerste waren kregen zij bezoek van de Grondstoffenbus en de wethouder. Die deelde ook nog eens speciale Donald Ducks uit aan de kinderen, over het schoonhouden van Duckstad. Hij was erg benieuwd wat de leerlingen gaan doen met het verdiende geld. Dat wist de juf ook nog niet, daar gaan ze aan het eind van het schooljaar samen over beslissen.