PvdA bezorgd over verhuisplannen Bravis ziekenhuis

BERGEN OP ZOOM / ROOSENDAAL – Fractievoorzitter Joey van Aken schrijft het college aan over de plannen van Bravis om al in 2025 te beginnen met het verhuizen van zorg naar één locatie en dit dus weg te halen uit de stad. Hij wil weten in hoeverre de gemeente hier inspraak heeft.

Deze week kondigde Bravis aan eerder te willen beginnen met het realiseren van één nieuwe, regionale locatie. Voorheen werd 2030 genoemd als jaar waarin dit vorm zou gaan krijgen maar het ziekenhuis haalt dit vijf jaar naar voren. Het moet de kwaliteit en doelmatigheid garanderen, meldt een nieuw beleidsplan. Hier sneller mee aanvangen zou zorgen dat er tevens eerder kosten worden bespaard. Dat nieuwe ziekenhuis gaat dus open in 2025 en vanaf dan zullen steeds meer vormen van zorg verhuizen van de locaties in Bergen op Zoom en Roosendaal naar de nieuwe vestiging.

Is er overleg?

Van Aken laat namens de PvdA weten goede zorg in de regio natuurlijk belangrijk te vinden maar geeft ook aan zich af te vragen of er sprake is van overleg tussen de bestuurders van de gemeenten en Bravis. Vorig jaar bleek in Roosendaal dat dit niet het geval was tot dan toe. De fractievoorzitter wil weten van B en W of dat voor onze gemeente wel gebeurt en in hoeverre er sprake is van inspraak en invloed op de plannen en de uitvoering. Eén van de punten waar de PvdA zich zorgen over maakt is de bereikbaarheid van de nieuwe locatie, zowel met de auto als openbaar vervoer.