PvdA maakt zich zorgen over onderhoud Fort de Roovere

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN – In een brief aan het college vraagt PvdA-raadslid Sahin Ergec aandacht voor het onderhoud van Fort de Roovere. Zijn fractie kreeg signalen van bezoekers aan het fort en die stemmen bezorgd.

Van bezoekers die met een gids van Stichting Bezichtiging Monumenten Bergen op Zoom onlangs een wandeling maakten, ontving de PvdA een bericht dat met name de overzijde van de Mozesbrug slecht onderhouden is. Raadslid Ergec citeert: "Het gras staat hoog, waardoor de contouren slecht te zien zijn. De schanskorven van wilgentenen, die op verschillende militair strategische punten aangebracht waren, zijn inmiddels kapot of grotendeels vergaan." Hij vervolgt: "Dat was zeker geen visitekaartje voor de mensen uit Vught die speciaal voor dit monument naar Bergen op Zoom waren gekomen. De gids van SBM wist te vertellen dat het al lange tijd geleden is, dat er onderhoud gepleegd is."

Geen visitekaartje

De sociaal-democraten maken zich zorgen, valt uit het schrijven op te maken; "Wanneer we met onze unieke Zuidelijke Waterlinie nog veel meer toeristen willen verleiden om Bergen op Zoom te bezoeken, dan moeten we zorgen dat dit gebied er tiptop bij ligt." Ergec wil names de PvdA Bergen op Zoom weten of het onderhoud van Fort de Roovere wel afdoende is geregeld. Hij vraagt zich af of hiervoor eventueel mensen met een uitkering kunnen worden ingezet. Tevens vreest zijn fractie dat de uitstraling van de locatie negatief van invloed kan zijn op de crowdfunding ten behoeve van de toren Pompejus. Dat is een belangrijk project in het kader van het Landschap van Allure, vindt zijn partij. Van het college wil het raadslid weten of ze het eens zijn met de constateringen en wat dan de concrete oplossingen worden.