PvdA plaatst vraagtekens bij verkoop pand gemeentelijke fietsenstalling

Het pand Sint Annastraat 12, met een oppervlakte van 135 m2, staat sinds afgelopen week te koop bij de Stadsmakelaar voor 185.000 euro (kosten koper) en inmiddels zou er volgens de website van de makelaar al een optie op genomen zijn. (Tekst: Han Verbeem, foto: Google Streetview)

BERGEN OP ZOOM – De fractie van de PvdA in de gemeenteraad is 'not amused' met het besluit van het college om het pand van de gemeentelijke fietsenstalling van de hand te doen. De vraagprijs is 185.000 euro. Fractieleider Joey van Aken heeft zaterdag een brief naar het college gestuurd en vraagt om opheldering: de raadsleden moesten het nieuws via de media vernemen en zijn pas later via de mail geïnformeerd over het besluit. "Waarom wordt het pand in het Sint Annastraatje juist nu in de verkoop gezet? Wat is hiervoor de achterliggende reden", vraagt Van Aken in zijn brief. Het raadslid vraagt zich bovendien af, of er een verband is met een mogelijk versnelde komst van een City Service Punt (CSP) in de het stadscentrum.

"De PvdA fractie hecht nog steeds belang aan het realiseren van een hoogwaardige fietsenstalling of City Service Punt in de Bergse binnenstad", aldus Van Aken. De huidige fietsenstalling aan het Sint Annastraatje is zijn ogen niet hoogwaardig genoeg maar, zo stelt hij: beter iets dan niets. "Als je met de fiets naar de binnenstad gaat, moet je hem ergens veilig kunnen parkeren."

Tarief voor fietspparkeren

Het college stelt als absolute voorwaarde dat het huurcontract met de fietsenstalling wordt overgenomen. Het huidige huurcontract loopt tot 21 mei 2028. "Wat betekent de mogelijke verkoop van het pand in het Sint Annastraatje voor het tarief voor het parkeren van de fietsen", schrijft het raadslid aan het college. Op dit moment wordt er geen vergoeding gevraagd voor het stallen van de fietsen. En wat gaat er gebeuren als de lopende contracttermijn afloopt, vraagt Van Aken zich af. "Hoe denkt het college dan de capaciteit van de fietsenstalling in het Sint Annastraatje op te kunnen vangen?" Van Aken wil binnen 30 dagen een schfiftelijk antwoord van het college.