PvdA-steun voor Halsterse evenementenlocatie

HALSTEREN – De Halsterse Feesten zijn een begrip geworden. De vraag is alleen hoe 'Halsters' ze kunnen blijven, nu blijkt dat ze eigenlijk alleen gehouden mogen worden aan de Bergse Boulevard. De PvdA steunt de organisatie en wil zich hard maken voor een eigen locatie waar vergunningen zo'n evenement toestaan.

Vanwege het tijdstip en het bij zo'n feest horende geluidsniveau zijn er in de gemeente maar twee plaatsen waar een dergelijk evenement mag plaatsvinden: De Grote Markt en het daartoe aangewezen terrein langs de Boulevard. De organisatie van de Halsterse Feesten wil echter graag in Halsteren blijven en de PvdA snapt dat, meldt lijsttrekker Joey van Aken: "Het is voor een gemeenschap belangrijk om lokale evenementen ook lokaal te houden. Ze zorgen voor vertier, maar vooral voor lokale verbinding. Het is het cement van de samenleving."

Tekortkoming wethouder

Van Aken geeft Wethouder Arjan van der Weegen, die met de organisatie in gesprek wil, een veeg uit de pan: "De wethouder klaagt, maar feitelijk etaleert hij zijn eigen tekortkoming. Blijkbaar is het dit college de afgelopen bestuursperiode niet gelukt om dit soort evenementen in Halsteren mogelijk te maken." De PvdA vraagt zich af waarom het college niet naar de raad is gekomen met een voorstel. Er is immers een nota evenementenbeleid vastgesteld.

Volgens de fractie moet er toch een oplossing te vinden zijn, als het enige struikelblok een uurtje langer door mogen gaan betreft. Dat is namelijk vooral het punt: nergens dan op de twee aangewezen locaties mag na middernacht nog versterkte muziek klinken. De organisatie van de Halsterse Feesten vindt dan al stoppen echter te vroeg. De PvdA denkt dat een uurtje extra best eens moet kunnen en ziet dan in bijvoorbeeld Fort de Roovere een prima locatie voor dit evenement.

Stockfoto: Pixabay/Free-Photos