PvdA wil Rijtuigweg graag weer snel toonbaar en toegankelijk zien

BERGEN OP ZOOM – De gevaarlijke en verzwakte bomen aan de Rijtuigweg zijn grotendeels gekapt en daar is de PvdA blij mee, meldt fractievoorzitter Han Verbeem. Maar daarmee is het verhaal niet af, vindt zijn fractie. De straat heeft dringend een opknapbeurt nodig.

Fijn dat de zieke bomen weggehaald zijn, schrijft Verbeem, maar er dient zich nu een ander probleem aan: de bestrating en begroeiing zijn enorm beschadigd. Zo kan het niet blijven, aldus zijn fractie. Door de grote machines en vrachtwagens die zijn ingezet bij het rooien van de bomen, is het wegdek flink beschadigd geraakt. En dat was al behoorlijk slecht omdat de wortels van de bomen het flink omhoog hebben gedrukt op veel plaatsen.

Geen visitekaartje

De PvdA maakt zich onder meer zorgen over de veiligheid van voetgangers en fietsers. Er zijn veel los- en scheefliggende stenen, alsmede hobbels in het wegdek en het trottoir, waarvan fietsers en mensen met rollators en kinderwagens last hebben. De fractievoorzitter stelt dat zijn partij niet wil dat deze situatie zo blijft tot aan de herinrichting. Niet alleen vanwege de veiligheid en toegankelijkheid van de straat maar ook omdat het bepaald geen visitekaartje is voor de stad en de wijk.

Geen jaren wachten

Verbeem meldt dat hij met het PvdA-team zondag een wijkronde maakte langs de Rijtuigweg en van de bewoners verontruste geluiden hoorde over het verslechterde wegdek. De noodbestrating die enkele jaren geleden is aangelegd na grondwerkzaamheden is er ronduit slecht aan toe.

Er moet nog een plan komen over herinrichting van de straat en daar worden omwonenden bij betrokken, maar het duurt nog wel even voor dit tot uitvoering komt. Zo lang kan de huidige situatie niet wachten, vinden zowel de buurt als de PvdA. Vandaar een dringende oproep aan het college om op korte termijn het wegdek en de stoepen te verbeteren. Verder is de fractie benieuwd of er als tijdelijke oplossing in ieder geval iets wordt gedaan aan het verdwenen gras. Het zou namelijk nog best eens jaren kunnen duren voordat de straat echt opnieuw wordt ingericht.