Raad is blij dat het Zuneha-terrein eindelijk wordt aangepakt

BERGEN OP ZOOM – De Bergse gemeenteraad is blij met de bouw van woningen bij de Wouwseweg in Halsteren, op het gebied van het voormalige Zuneha-terrein. "Blij als een hond met zeven geslachtsdelen", zo vatte GBWP-raadslid Piet Roosendaal het samen in kleurrijke beeldspraak. Donderdag besprak de gemeenteraadsccommissie het ontwerp-bestemmingsplan Wouwseweg-Ambachtsweg.

GroenLinks-voorman Peter van den Ouden merkte op, dat er nog wel wat meer aandacht kan komen voor duurzaamheid. Wethouder Patrick van der Velden kon hem daarin geruststellen. Ook zijn er zorgen over de omliggende bedrijvigheid. GBWP vroeg zich af of ook op deze percelen in plaats daarvan woningbouw kan komen.

Berend Doedens (D66) vroeg zich af of er wel voldoende ruimte is voor pakeergelegenheid. Van der Velden antwoordde dat de ingetekende 49 plaatsen gebaseerd zijn op de parkeernormering en dat zou voldoende moeten zijn.

Duurzaam

De SP wil aandacht voor energiezuinig bouwen en wil hier zogeheten 'nul op de meter' woningen gerealiseerd zien. Of dat helemaal haalbaar is, kan de wethouder niet toezeggen maar hij beloofde 'zo energiezuininig als mogelijk' te bouwen. Verder kwam Van der Velden ook tegemoet aan de vraag van Ton van Dorst (Steunpunt) om de karakteristieke platanen in het straatbeeld te behouden. "We kijken wat hier mogelijk is."