Raadslid doet aangifte van identiteitsfraude

BERGEN OP ZOOM – Reinoud Krijnen is het slachtoffer van identiteitsfraude, vertelde hij vrijdagavond aan onze redactie, nadat hier een mail was binnengekomen die in zijn naam maar niet door hem was verstuurd. Eerder deze week verscheen ook al een Facebookpagina voor zijn partij, die hij niet zelf had aangemaakt.

Om ongeveer kwart over zeven ’s avonds ontving de KijkopBergenopZoom.nl redactie een e-mail, ondertekend met de naam van raadslid Reinoud Krijnen. Ook in het gebruikte mailadres zit die naam en de inhoud van het bericht loog er niet om. Die bevatte de tekst van een brief die een bewoner onlangs zond aan de bestuurders van Bergen op Zoom, over een conflict dat speelt tussen de schrijver en een raadslid. Daarboven stond dat de nieuwe partij van raadslid Krijnen; Samen 0164, het belangrijk vindt dat ‘de pers’ op de hoogte is van die gang van zaken.

Aangifte

We spraken later die avond uitgebreid met Krijnen. Hij vertelde zich van geen kwaad bewust te zijn en het gebruikte mailadres ook niet te kennen. Tevens gaf het raadslid, dat onlangs opstapte bij het CDA en voor zichzelf begon, aan dat dit niet zijn manier van communiceren is. Eerder deze week was hij ook al gewezen op een recent gepubliceerde Facebookpagina die zogenaamd van zijn partij was maar nooit door hem is aangemaakt. Vreemd genoeg was die tijdens het telefoongesprek rond half tien nog te bekijken maar kort daarna geheel verdwenen. De politicus gaf aan zaterdagmorgen naar de politie te gaan om aangifte te doen van identiteitsfraude.

Datalek

In een e-mail heeft Krijnen de raad, de griffie en het college meteen geïnformeerd over het feit dat hij niet de verzender is van het bericht aan de media. Hij hoopt dat via het oorspronkelijke bericht en het bijbehorende IP-adres de dader wordt gevonden en is verbaasd over het datalek dat zo eenvoudig kon ontstaan. Iemand heeft immers de alleen naar raadsleden en duoraadsleden gemailde brief van die inwoner digitaal gekopieerd en rondgestuurd in zijn naam.