Real life game ‘De Schatten van de Zeeridder’ heeft nog ruimte voor talenten

BERGEN OP ZOOM – Het is een primeur voor deze regio. In Het Markiezenhof, tijdens de kerstperiode, gaat een real life game paatsvinden. Een minstens twee uur durend spel waarin deelnemers de hoofdrol spelen, vol puzzels, pop-up escape uitdagingen en meer spannends. Het verhaal is voor het stadspaleis geschreven en de organisatoren zoeken nog acteurs en andere creatievelingen.

Een real life game is een mix van onder meer escape rooms, theater, rollenspel en videogames. Culture Escape is een bedrijf dat zich heeft toegespits op het tot stand brengen van dergelijke games op historische locaties, waarbij tevens wordt verteld over de geschiedenis aldaar. Ze hebben op verzoek van Het Markiezenhof ook zo'n spel gecreëerd voor het Bergse laatgotische gebouw. Het moet alleen nog nader vorm krijgen en daarvoor zijn onder meer spelers nodig.

Op zoek naar verhalen

Het verhaal in een notendop: Kwelgeesten tarten de Zeeridder en zijn er vandoor met zijn meest geliefde schatten, zijnde de verhalen van Bergen op Zoom. Het is aan de bezoekers om de geschiedenis van de stad weer bijeen te rapen en de schatten terug te vinden. Guild leaders begeleiden hen gedurende het avontuur. Quests brengen ze langs personages als de Markiezin en de Alchemist, die helpen om het doel te bereiken.

Voor de uitvoering van de games zijn nog volop acteurs nodig, die de ideale setting willen neerzetten voor en met de deelnemers. Naast bovengenoemde personages zoeken de organisatoren mensen voor de rollen van kwakzalver, heks, bokkenrijder, edellieden, bewakers, mensen die willen zwaardvechten, boogschieten of vuurspuwen en meer. Het gaat in totaal om zo'n 90 spelers. Die krijgen workshops en repetitiedagen aangeboden maar ook deelname aan een unieke ervaring, beloven de bedenkers van het spel. Ook muzikanten, bouwers, technici en kostuummakers zijn van harte uitgenodigd zich te melden.

Meer weten? www.culture-escape.com