Reserveer nu je plekje voor 11-11

KRABBEGAT – Niemand kijkt er nog van op dat corona ook effect gaat hebben op het vieren van Vastenavend. Dat er zelfs een nieuwe organisatie is opgestaan om de komende 11-11 viering in goede banen te leiden, was voor velen wél een verrassing.

Ineens presenteerde het afgelopen weekend zich ’t West-Brabants Verbond voor Veldvieringen. Dat zegt het verzoek te hebben gekregen om bijeenkomsten op open velden vroegtijdig te inventariseren en te organiseren. Met name omdat de anderhalve meter ook dan van belang blijft. Daar valt de jaarlijkse bijeenkomst op het Bleekveldje ook onder, meldt het verbond. Omdat deze editie een bijzondere wordt vanwege de dan gepresenteerde ‘Nuuwe n’Oòg’eid’, is het extra belangrijk alles strak te organiseren.

Plek aanvragen

’t West-Brabants Verbond voor Veldvieringen zegt volop in gesprek te zijn over hoe 11-11 in het Krabbegat op verantwoorde wijze dor kan gaan. Er is een plan opgesteld waarbij men plaatsen rondom De Geit van Mie d’n Os kan reserveren en dat gaat blijkbaar hard, weet een betrokkene ons te melden. Er zijn maar 141 plekken te vergeven, zo groot is het Bleekveld namelijk niet. Via een speciaal hiervoor gemaakte website kunnen dweilen die er erg graag bij zijn zich aanmelden. Het gaat daarbij niet per se om wie het eerst is, ook wordt gevraagd naar de reden van het er bij willen zijn. Die motivatie wordt meegenomen in het toekennen van de plekken.

De betreffende website vind je hier.