Restaurant Hemingway dolblij met Michelin erkenning

BERGEN OP ZOOM – Restaurant Hemingway heeft voor het eerst van Michelin een Bib Gourmand toegekend gekregen. Dat is een onderscheiding voor restaurants met een goede prijs-kwaliteit verhouding, waar gasten voor minder dan 37 euro per persoon echt goed kunnen eten.

Het keukenteam van chef Sander Doggen heeft de verwachtingen helemaal waar kunnen maken. Zowel de ‘witte brigade’ (in de keuken) als de ‘zwarte brigade’ (de bediening) zijn dolblij met deze erkenning. Sander: “Hard werken wordt beloond en we zijn groot geworden door klein te blijven.”

Meer ambities

Hemingway wordt nu vermeld in de Bib Gourmand 2017 gids en heeft ook al weer nieuwe ambities. Het team wil volgend jaar gaan voor een vermelding in de Gault & Millau en de Restaurantgids Lekker500. “De onderscheiding van Michelin is voor ons als restaurant een hele eer, een kroon op het werk en het product dat we hebben weggezet in Bergen op Zoom”, zo meldt hun persbericht. “We zullen elke dag onze stinkende best blijven doen om gasten in de watten te leggen. Onze verwachting is dat Bergen op Zoom nog veel meer kan betekenen voor Culinair Nederland, de potentie is er en de streekproducten van de Brabantse Wal staan als een huis.”

Foto's: Hemingway