Restaurant Hemingway presenteert nieuwe kaart én nieuwe aanpak

Sander Doggen zwaait nu het scepter in de keuken en weet te verrassen met een nieuwe kaart waarop veel ingrediënten streekproducten zijn. (foto: Mireille Hoetelmans)

BERGEN OP ZOOM – Met veel trots werden maandagmiddag 21 maart journalisten en andere vertegenwoordigers van de media ontvangen door Hotel de Draak en het team van restaurant Hemingway in het bijzonder. Het werd een middag vol culinaire verrassingen, met een terugblik op een roemrijk verleden en het oog toch gericht op een toekomst die smaakt naar meer.

Natuurlijk werd het gezelschap, waaronder zich meerdere culinaire journalisten bevonden die schrijven voor landelijke media, welkom geheten door Frans Hazen. Hij liep spreekwoordelijk door de historie heen van het oudste hotel van Nederland, dat vele hoogte- en dieptepunten heeft meegemaakt. Zo staat de brand van februari 2013 velen nog helder voor de geest en dat was slechts één van de vele opzienbarende gebeurtenissen rondom dit hotel. Gelukkig is het niet alleen aan de feniks voorbehouden om uit de as te herrijzen, dat lukt de Bergse Draak ook prima. Het historische complex is in volle glorie hersteld en klaar voor de toekomst. Onderdeel daarvan is een nieuwe aanpak voor het restaurant Hemingway.

Ook voor de jeugd

Er staat al weer even een nieuwe chef in de keuken. Sander Doggen zwaait er nu het scepter en dat doet hij op geheel eigen wijze, onder meer door zo veel mogelijk streekproducten te gebruiken voor zijn gerechten. Zijn aanpak werkt, dat was duidelijk af te lezen op de gezichten van zelfs de meest kritische genodigden. Bovendien, zo vertelde een journaliste van Smulpaapje; een platform over eten met kinderen uit en thuis, is de nieuwe kaart bij uitstek geschikt om hier ook met kids te komen eten. De kindermenu’s kunnen dus eindelijk van de kaart.

Lokale producten doen het goed

Hemingway moest een nieuwe ‘look and feel’ krijgen, zoals ook het hotel, het wellness center en de residentie Dagmar aan de overzijde die hebben doorgemaakt. Aan gastronomie heeft het restaurant zeker niets ingeboet met deze nieuwe chef. Sander weet met die lokale producten een prima en onderscheidende kaart te presenteren, die mag rekenen op de waardering van de culinaire pers. De sfeer eromheen is wat eigentijdser en meer ongedwongen geworden, zonder aan kwaliteit en uitstraling in te boeten. De trots waarmee die midddag iedereen werd onthaald is terecht.