Rico verslaat Badr in ‘gevecht van de eeuw’

OBERHAUSEN – Niet alleen de regio keek uit naar deze veelbesproken match. Heel de wereld is de afgelopen maanden in de ban geraakt van wat het 'gevecht van de eeuw' werd genoemd. Halsternaar Rico Verhoeven, wereldkampioen kickboksen, ging de strijd aan met vechtersbaas Badr Hari. En hij won, op een wijze die niemand had zien aankomen.

In een volgepakte en dampende König Pilsener Arena te Oberhausen was de spanning al te snijden voordat de wedstrijd begon. Er werden veel meer gevechten gehouden maar het overgrote deel zat er toch om Badr en Verhoeven de strijd te zien aangaan. Wat in april begon in het sportprogramma Peptalk, leidde uiteindelijk tot deze titatenstrijd.

Rake klappen

Badr staat bekend als een ruige vechter. Rico moet het vooral van techniek, snelheid en z'n uithoudingsvermogen hebben. Alleen al die verschillende vechtstijlen maakte dat heel veel mensen extra uitkeken naar dit treffen. De uitzinnige menigte in de zaal had er duidelijk zin in. Badr maakte er weer een eigen show van, door op te komen vanuit het publiek, omringd door een peleton aan begeleiders. Ook het publiek ging er in mee, letterlijk en figuurlijk. Er stond een deel letterlijk in drommen tegen de ring, voordat de wedstrijd begon. Dat liep al bijna uit de hand, mede omdat de security afwezig leek op dat moment. Gelukkig vielen de echte rake klappen toch pas in de ring zelf, nadat het gevecht tussen Badr en Verhoeven was begonnen.

Kort maar krachtig

Rico liep in ronde 1 al een bloedende wond op zijn neusbrug op maar hij wist Badr al wel te agiteren. Met een rake trap in ronde 2 bracht hij Badr verder uit balans. Enkele seconden later bracht wat een breuk in de arm van Badr Hari leek een voortijdig einde aan het gevecht. Het kan ook een arm uit de kom zijn geweest. Mooi was dat Rico, voordat hij het daverende applaus in ontvangst nam, eerst zijn rivaal even omhelsde. Hij bedankte meteen alle fans, ook die van Badr, voor hun komst.