ROC wil nieuwe tijdelijke huisvesting voor Zoomvliet Studio

Een jaar geleden gaf wethouder Van der Weegen de symbolische druk op de knop, bij de bouwstart van het Eventum. Na tal van problemen werd de bouw stilgelegd en met het recente faillissement van CECBouw lijkt de oplevering van het Eventum nog vér in zicht (Tekst en foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM / BREDA – ROC West-Brabant wil zo snel mogelijk nieuwe, tijdelijke huisvesting voor de audiovisuele vakopleiding Zoomvliet Studio. Door de vertragingen bij de beoogde nieuwbouw, en het failliissement van bouwbedrijf CECBouw, heeft de verhuizing naar het nieuwe Eventum een "flinke vertraging' opgelopen. "Omdat de huidige huisvesting (naast de nieuwbouw aan de Van Veenweg, red.) niet langer voldoet, zijn we samen met de gemeente Bergen op Zoom op zoek naar een geschikte tijdelijke locatie", zo laat woordvoerdster Maike de Bruijn vanmiddag weten.

De onderwijsinstelling zoekt de naar een nieuw tijdelijk onderkomen "waar we met onze opleidingen van Zoomvliet Studio op een volwaardige manier onderwijs kunnen verzorgen tot het moment van oplevering van de nieuwbouw". Daarbij gaat het zowel om de theorie- als de praktijklessen, aldus De Bruijn. "Het belang van onze studenten staat hierbij uiteraard voorop!" Het betreft de mbo-opleidingen in de richtingen Podium- en Evenemententechniek (PET) en AV-specialist.

Meer duidelijkheid

Ook voor overige beoogde nieuwe huurders zijn de complicaties bij de nieuwbouw van het Eventum een zware last. Directeur Maarten van den Boom, van Omroep ZuidWest, wil nu vooral duidelijkheid over de stand van zaken. "Oorspronkelijk hadden we er al twee jaar geleden moeten zitten", zegt hij. En de tijd dringt. "ZuidWest maakt nu gebruik van een pand dat eigendom is van Stadlander en te koop staat. Gelukkig hebben we met Stadlander goede afspraken kunnen maken, maar als morgen het gebouw verkocht wordt dan moeten we er wel uit. " 

Forse domper

Ook bij het Facilitair Bedrijf is het nieuws als een 'forse domper' binnengekomen, zegt Gertjan Huismans. "Het levert allerlei extra werk op, met name voor de vrijwilligers, waar we niet op zitten te wachten." Huismans hoopt op een snelle afhandeling van het faillissement, zodat de bouw weer snel opgepakt kan worden. "Het is nu afwachten wat de curator gaat doen", zegt hij.

De feestelijke bouwstart van het Eventum, op 14 september 2017