Rockkoning Arjen Lucassen reikt Guitar Award uit

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De Nederlandse rockkoning Arjen Lucassen zal op 24 juni de Sena Performers European Guitar Award uitreiken aan winnaar John Petrucci. Hij is vooral bekend van het progressieve rockproject Ayreon, ook ver buiten de landsgrenzen.

Ayreon is een mondiaal fenomeen dat honderdduizenden albums wereldwijd verkoopt maar slechts zelden optreed. In september staat de formatie vier keer in een uitverkocht 013 in Tilburg. Daarnaast is de band alleen te zien op hele grote rockfestivals. Lucassen is echter een groot liefhebber van de muziek van Petrucci’s band Dream Theater, dus hij komt de uitreiking graag verzorgen.

Grote namen

Overigens zal er een bonte stoet aan grote gitaristen voorbijkomen tijdens de Award-uitreiking. Naast Petrucci, die ook zelf speelt, komen onder meer de voormalige winnaars Jan Akkerman en Dany Lademacher met zijn Wild Romance het podium op. Ook de akoestische grootmeester Erik Vaarzon Morel en voormalig Textures-gitarist Joe Tal zijn van de partij. Kayak-gitarist Marcel Singor doet samen met zanger Wudstik een ode aan de band Rush.

Tevens treedt DeWolff-voorman Pablo van der Poel op, en niet alleen dan. Een dag eerder zal hij tijdens de Guitarnight optreden met zijn eigen band en gasten zoals Vedran Mircetic, de gitarist van De Staat, Anne Soldaat (Darryl-Ann), René van Barneveld en Jan Akkerman.

Foto: Gebouw-T (credits: Tim Tronckoe)