Rondleidingen voor kids bij bouwclubs en Halwana

BERGEN OP ZOOM / KRABBEGAT – Vanaf maandag 22 januari organiseert de Stichting Vastenavend voor zo'n duizend basisschoolkinderen rondleidingen op Halwana, de thuisbasis en bouwlocatie van de Stichting Vastenavend aan de Zeelandhaven. Tevens worden bezoeken gebracht aan bouwclubs De Leutige Krabben en Driekus.

De komende twee weken worden basisschoolkinderen bij toerbeurt rondgeleid door leden van de Boerenploeg. Ze gaan langs diverse loodsen waar zij onder andere de Pèèrse Liemozien, Spuit 11, de Victoria koets, het gezicht van de Peperbus, Wana, de Blauwe Schuijt en de Pèèrse dubbeldekker kunnen bekijken. In de kledingloods vinden ze onder meer pakken van de Prins, Grootste Boer, Nar en Steketee.

Geheim

Enkele loodsen worden overgeslagen, omdat daar de Prinsewagen en decors en attributen voor de Kindervastenavend gemaakt worden. Die blijven natuurlijk geheim tot het moment dat ze voor de Intocht en de Kindervastenavend gebruikt worden. Met een groepsfoto voor de Dubbeldekker wordt de rondleiding na een klein uurtje beëindigd.