Rondreizende Bulgaarse winkeldieven zitten vast met kerst

BERGEN OP ZOOM / WEST-BRABANT / ZEELAND – Drie Bulgaarse winkeldieven die de wijde regio onveilig maakten werden op 24 november in onze gemeente aangehouden. Ze reden in een auto vol gestolen spullen. Vanmiddag maakte het Openbaar Ministerie bekend dat het drietal deze kerst achter tralies doorbrengt.

De professionele dieven konden mede worden aangehouden omdat een winkelier in Rucphen een foto had weten te maken van de auto en die verspreidde onder collega-ondernemers en de politie, via onder meer Whatsapp. In Bergen op Zoom liepen de Bulgaren tegen de lamp, toen agenten hun wagen herkenden.

Snelrecht

De drie, verdacht van wat heet 'mobiel banditisme', deden er alles aan om onbekend te blijven. Ze hadden Turkse identiteitsbewijzen en spraken de Roemeense taal. Op het voertuig zat een gestolen Engels kenteken, waarover met stift een Pools kenteken was geschreven. Het mocht allemaal niet baten. Ze zijn aangehouden, voorgeleid en veroordeeld via snelrecht. Het OM meldde donderdagmiddag dat het een eenzame kerst wordt voor ze, na een veroordeling tot zes weken gevangenisstraf.