Roofvogelshows in Het Markiezenhof, in juli en augustus

BERGEN OP ZOOM – In de maand juli en augustus zijn er weer roofvogelshows in Het Markiezenhof. De valkerij 'Roofvogels en Uilen' tovert de Franse tuin van het Stadspaleis om tot het indrukwekkende territorium van roofvogels. Tijdens de demonstratie vliegen verschillende vogels geruisloos over het publiek. Gekleed in middeleeuwse kostuums geven de valkeniers samen met hun circa 12 vogels een spectaculaire show.

Daarbij gaan de valkeniers het publiek op een leuke manier iets bijbrengen over de roofvogels. Een afwisselend programma waarbij de valkeniers achtergrondinformatie geven over de dieren, zo geven ze uitleg over wat ze eten en waar ze oorspronkelijk vandaan komen. Met de vogels wordt op enkele centimeters boven de hoofden van het publiek gevlogen, zodat iedereen het goed kan zien. De vogels lopen en vliegen letterlijk door het publiek heen.
Wie durft mag zelf de leren handschoen aantrekken en een uil of valk laten vliegen. De shows van de valkerij zijn bijzonder en leerzaam voor jong en oud. Alles wat gedemonstreerd wordt is gebaseerd op het natuurlijke gedrag van de vogels.

Praktische informatie

De roofvogelshows van valkerij ‘Roofvogels en Uilen’ zijn op zaterdag 18 juli, woensdag 22 juli, woensdag 29 juli, op zaterdag 1 augustus, woensdag 5 augustus, zaterdag 8 augustus en woensdag 12 augustus. De shows zijn in de Franse tuin van het stadspaleis, de eerste show begint om 13.30 en de tweede om 15.00 uur. De voorstellingen duren gemiddeld 45 minuten. Entree volwassenen € 9,- kinderen van 6 t/m 12 jaar € 5,- en kinderen t/m 5 jaar gratis.

Geurententoonstelling

Met het ‘roofvogelkaartje’ kan ook een bezoek gebracht worden aan de Geurententoonstelling ‘Justus Turcq’ en het geheim van het pestparfum, het Kermismuseum en Stad & Regiomuseum.

Foto: Bergenopzoomers/Chris van Klinken