Ruim 500 bekeuringen, meeste voor telefoongebruik achter stuur

ZUIDWEST-BRABANT / ZEELAND – In politiedistrict De Markiezaten en Zeeland is in de week van 8 tot en met 12 april een controle-actie van het wegverkeer gehouden. Die leverde ruim vijfhonderd bekeuringen op, waarvan een opvallend groot deel in Zuidwest-Brabant.

"De vele bekeuringen zijn een veeg teken aan de wand", aldus één van de agenten. De politie is duidelijk onder de indruk van het hoge aantal. Er zijn uiteindelijk 503 processen-verbaal opgemaakt, waarvan er 417 te maken hadden met het achter het stuur hanteren van een mobiele telefoon tijdens het rijden. Dat is ruim 80 procent van het totaal. Het viel de agenten bovendien op dat vooral in het gebied van het politiedistrict De Markiezaten veel van dergelijke overtredingen werden geconstateerd, in vergelijking tot Zeeland.

Het restant van de bekeuringen werd met name uitgedeeld voor overschrijding van de maximum snelheid, rechts inhalen, rijden over de vluchtstrook, onnodig links rijden, negeren van een inhaalverbod en niet dragen van de autogordel. Ook werd nog een openstaande boete van ruim 2.500 euro geïnd.

Touringcar

Afleiding door een smartphone achter het stuur is één van de grootste ergernissen in het verkeer en het is vooral heel gevaarlijk. Om die reden controleert de politie in Zeeland en Noord-Brabant tot september extra op afleiding tijdens het rijden. Dat doen zij op een bijzondere maar effectieve manier, vanuit een touringcar. Zo is het makkelijker om bij auto's, bussen en trucks binnen te kijken.

Bron: Politie.nl