Vaartochten naar weervisserij zijn weer te boeken

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM / THOLEN – Traditiegetrouw organiseert Stichting Behoud Weervisserij in samenwerking met de firma Van Dort in mei en juni vaartochten naar de weervisserij. Een bijzondere ervaring die elk seizoen een kleine 800 belangstellenden trekt. Het bezoek aan de weren is een unieke gelegenheid – voor jong en oud – om de eeuwenoude vangstmethode op ansjovis van dichtbij mee te maken!

Vanaf begin mei zou de ansjovis zich weer moeten laten zien in de Oosterschelde. In die perioden gaan daarom de jaarlijkse vaartochten naar de weervisserij van start. De deelnemers gaan in de haven bij de Bergse Diepsluis aan boord bij sportvisboot De Marjoes. ”Omdat de weer bij laag tij bevist wordt, stappen we in de buurt ervan over op sloepen, waarmee we tot aan de weer kunnen varen”, legt Felix Kools uit. Hij coördineert namens Stichting Behoud Weervisserij de vaartochten. Bij het fuikgat zien de deelnemers van zeer dichtbij hoe de weervissers van Van Dort de vangst binnenhalen; een bijzonder schouwspel.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van Stichting Behoud Weervisserij. Deelname kost €22,50 en voor deelnemers tot en met 12 jaar geldt het speciale tarief van €12,50 per persoon. Vaartochten kunnen in overleg ook op maat worden samengesteld. Een bezoek aan de weervisserij duurt in totaal 3 uur, gerekend vanaf de afvaart vanuit de Bergse Diepsluis. Op de website staat een actueel overzicht van de nog beschikbare plaatsen en tochten. De eerste vaartocht vindt plaats op dinsdag 7 mei.

Meer weten? www.behoudweervisserij.nl

Foto: Stichting Behoud Weervisserij (Tiny Arts)