SAMEN 0164 vraagt zich af: Is in De Schelp wel vooraf getest?

BERGEN OP ZOOM – De kwestie van het gesloten zwembad blijft de gemoederen bezig houden. Het is nog altijd dicht om technische redenen. Raadslid Reinoud Krijnen wil weten of alles vooraf eigenlijk wel grondig getest was.

Het raadslid spaart het college en het bedrijf dat De Schelp runt niet. Hij wijst er nog maar eens op dat het zwembad al bij aanvang van de herfstvakantie de deuren sloot, “terwijl veel scholieren voor hun ontspanning daar van afhankelijk waren.” Ook zwem- en waterpolovereniging De Krabben voelt zich behoorlijk gedupeerd. “Hoe kan het dat we na goed een maand een pas gerenoveerd zwembad moeten sluiten?”, wil Krijnen weten. Hij wijst erop dat eerder werd toegezegd dat De Schelp op 1 augustus gerenoveerd zou worden opgeleverd. Dit werd uiteindelijk september.

Wel getest?

Bij Samen 0164 is de vraag gerezen of alle nieuwe voorzieningen eigenlijk wel serieus getest en gecontroleerd zijn vooraf. Een door De Schelp eerder gegeven verklaring, dat dergelijke problemen pas zichtbaar worden bij een zwembad vol bezoekers, maakt blijkbaar weinig indruk.

Krijnen wil weten of en waarom er niet handmatig chloor en/of water kon worden toegevoegd aan het water. Daar ging het namelijk mis: niet overal was het gehalte hetzelfde en voldoende. De fractie wil van het college eveneens weten wat er wordt gedaan om storingen als dit voortaan te voorkomen, of op z’n minst tot een aanvaardbaar uitvalpercentage te komen.