Samenloop voor Hoop leverde ruim 90.000 euro op

BERGEN OP ZOOM – Donderdagavond is bekend gemaakt hoeveel de Samenloop voor Hoop editie 2018 uiteindelijk heeft opgebracht. De organisatoren zijn enorm trots op het indrukwekkende bedrag dat beschikbaar kwam voor het KWF,  Inloophuis Het Getij en een uniek project voor kinderen.

De commissieleden, die anderhalf jaar bezig zijn geweest met de organisatie van editie 2018, waren gevraagd naar Waldolala te komen. Onder het genot van een welverdiend drankje en hapje kregen zij te horen gekregen wat de einduitslag is van het opgehaalde bedrag. Een netto bedrag van 91.150 euro, vertelde penningmeester Bart Nefs.

Het overgrote deel van de opbrengst gaat naar het KWF, dat het in gaat zetten voor de bestrijding van kanker. Een deel wordt nog dit jaar geschonken worden aan inloophuis het Getij en de opbrengst van de Kinderloop gaat naar een organisatie die gezelschapsrobotjes maakt voor kinderen die aan deze vreselijke ziekte lijden en voor behandeling in het ziekenhuis liggen. 

Trots

SamenLoop voor Hoop 2018 is een 24-uurs wandelestafette die gehouden werd op sportpark Rozenoord. Hieraan deden een 40-tal teams mee, die vaak al lang daarvoor bezig waren geld te genereren via kerstmarkten, de Krabbenfoor, het organiseren van muziekavonden en dergelijke. Uiteindelijk zijn zij degenen die het merendeel van het geld binnenbrengen, al zou er zonder het overkoepelende evenement waarschijnlijk niet zo veel  van komen. Het bestuur is enorm trots op alle behaalde resultaten, waaronder niet alleen het flinke geldbedrag valt maar ook het teamwork, de vrijwilligers, sponsoren en natuurlijk de geslaagde Samenloop voor Hoop editie zelf.