SantaRun dit jaar in après-ski sferen

BERGEN OP ZOOM – In café De Saeck is donderdagavond een presentatie gehouden door de organisatie van de SantaRun. De sponsor, goede doelen en het programma van dit jaar kwamen aan bod. Het belooft een mooi en feestelijk evenement te worden.

Joris Volker heette de aanwezigen welkom, namens de organiserende Rotary afdelingen. Voor het eerst vond de presentatie plaats bij De Saeck, al doet het café wel al enige jaren mee in het programma. Hij vertelde dat de route wat wijzigingen heeft ondergaan. De stop bij het Groot Arsenaal is eruit gehaald en daarvoor in de plaats komt wat spektakel bij de Gevangenpoort. Via een grote opblaasglijbaan moeten de deelnemers onder de poort door het parcours vervolgen.

Feest op hernieuwde ijsbaan

Op de ijsbaan vinden vanzelfsprekend weer de start en het eindfeest plaats. Met dit jaar dus het thema après-ski, de feestband Helemaal Top! met drie sets en daartussen oudgediende DJ Alex. Omdat er een nieuwe ijsbaanorganisatie is, namen de SantaRun initiatiefnemers met een groot applaus afscheid van Wim van Poppelen, die heel wat jaren met hen samenwerkte toen hij er nog het scepter zwaaide.

Mooie bestemming voor de opbrengst

Dit wordt de vijfde editie van de SantaRun. Bij elkaar hebben de vorige vier ongeveer 28.000 euro opgehaald voor het goede doel. Twee van die doelen hebben eerder al cheques mogen ontvangen: De Stichting Leuke Dingen Dag, die minder bedeelde kinderen probeert wat vertier te bieden, en de Stichting Bevrijding Brabantse Wal. Die is een lichtere replica van een Sherman tank aan het bouwen om de bevrijding van Bergen op Zoom te gedenken en te vieren. Een kostbaar project dat een iconisch moment van 27 oktober 1944 in herinnering moet houden.

Nieuw in het rijtje begunstigden is Vogelrevalidatiecentrum Zundert, dat naast vogels ook andere dieren in nood uit de natuur redt en probeert weer terug te plaatsen. In drukke periodes gaat het soms om 500 dieren per week. Ook zij zijn blij met de bijdragen en aandacht voor hun bijzondere werk. Als laatste was er kort aandacht voor de sponsor van de komende editie: Brugman Keukens & Badkamers Roosendaal. Die naam prijkt dit jaar op de aan deelnemers uitgereikte kerstmutsen.

Meer weten over de SantaRun of je inschrijven? De website vind je hier.