Santarun maakt goede doelen editie 2018 bekend

INGEZONDEN MEDEDELING (bewerkt door de redactie)

BERGEN OP ZOOM – De organisatie van de Bourgondische Santarun heeft vandaag de goede doelen voor 2018 bekend gemaakt. Het zijn er drie, waarvan er twee al eerder op donaties konden rekenen.

Voor de viering van 75 jaar bevrijding van Bergen op Zoom wordt een replica gebouwd van een Sherman tank. Dat is een tijdrovende en tevens kostbare zaak. Een deel van de opbrengst gaat opnieuw hier naartoe. Ook de Stichting LeukeDingenDag, die minder bedeelde kinderen af en toe een mooi moment probeert te bezorgen, kan weer een bijdrage tegemoet zijn. Nieuw goed doel voor dit jaar is Vogelrevalidatiecentrum Zundert, dat dieren (met name vogels) in nood opvangt.

De mensen achter de Santarun laten weten verheugd te zijn dat ze straks weer kunnen bijdragen aan een paar mooie initiatieven. Met de eerste vier edities is al ruim 28.000 euro opgehaald voor het goede doel en het vijfjarige jubileum moet volgens voorzitter Joris Volker dat minstens kunnen evenaren.

Gezelligheid staat voorop

Dit jaar vindt de Santarun plaats op 22 december. De start is om 15.00 uur en er zitten wederom zo’n elf ‘stops’ in de route, waar wat leuks te beleven is of een versnapering klaar staat voor de deelnemers. Natuurlijk zijn er fanatiekelingen die de route zo snel mogelijk willen afleggen maar wie op z’n gemak wil wandelen is net zo welkom. Allemaal wél in kerstman-outfit natuurlijk, die krijgen deelnemers van de organisatie. Als afsluiter volgt traditiegetrouw een vrolijk meezing- en dansfeest met DJ Alex. De Santarun wordt georganiseerd door de Bergse Rotary clubs en StaBoZ.