Saverpas benodigd voor alle ondergrondse containers

BERGEN OP ZOOM – Vanaf dinsdag 12 maart worden alle ondergrondse containers (behalve die voor glas) voorzien van een toegangscontrole met behulp van de Saverpas. Dat meldt de gemeente in een bericht op de website. Het moet gaan voorkomen dat er in containers zakken terecht komen die er niet thuis horen.

Het gaat gebruikers geen extra tikken kosten, belooft het bericht. Behalve voor restafval, waar dat al voor gold, wordt niets extra's berekend voor het inleveren van afval. Saver gaat vanaf dinsdag 12 maart alle ondergrondse containers van een toegangscontrole voorzien, die werkt op zonne-energie. De werkzaamheden zullen op 14 maart zijn afgerond. Vanaf die datum kun je dus alleen nog met een je Saverpas een container openen. De enige uitzondering daarop is glasinzameling.

Geen kosten voor wegbrengen plastic, papier, textiel en glas

Sommige ondergrondse perscontainers voor plastic verpakkingsafval en drankenkartons en papier waren al voorzien van een toegangscontrole. Dit was uit veiligheidsoverwegingen gedaan, vanwege het persmechanisme binnenin de container. Nu worden ook de ondergrondse textiel- en plasticcontainers zonder persmechanisme voorzien van deze toegangscontrole. Het moet beter gesorteerd afval op gaan leveren. Kijk voor meer info op we website van Saver of de gemeente.

Afbeelding: Pixabay/kai kalhh