Schade aan asfalt Randweg Noord treedt wel erg snel op

BERGEN OP ZOOM – De asfaltverharding op de Randweg Noord begint nu al behoorlijke gaten en scheuren te vertonen. Deze is pas twee jaar geleden aangelegd dus die mankementen zijn er wel erg snel. VVD-raadslid Rian Govers vroeg zich af of het door het strooien tegen de gladheid kwam. Wij zochten het uit.

Afgelopen weekend kregen we van raadslid Govers een sms. Ze had geconstateerd dat er nu al serieuze gaten en andere beschadigingen zitten in de Randweg Noord, richting Roosendaal, en dan met name in de rechter weghelft. Ze vroeg zich af of strooizout de oorzaak kon zijn en constateerde dat het in ieder geval bepaald geen kwaliteitsasfalt is. Dat is de gemeente met haar eens.

Garantie

Gemeentewoordvoerder Erwin Stander zocht het voor ons uit. Hij liet weten dat er inderdaad schade is geconstateerd aan de asfaltlaag van de Randweg Noord maar de verwachting is niet dat het aan het strooien ligt; “Het is bekend dat zout een negatieve invloed kan hebben op asfaltverhardingen maar we verwachten niet dat dit de oorzaak is van het geconstateerde probleem.”

Wel is er een onderzoek gestart naar de vroegtijdige schade en daar worden de bedrijven die werkten aan de aanleg en onderhoud  in betrokken. Dat groot onderhoud vond namelijk pas twee jaar geleden plaats en er is een garantietermijn van vijf jaar afgesproken. Stander beloofde dat, als er meer bekend is over de oorzaak en oplossing, hij hier op terugkomt.

Stockfoto (uitsnede): Pixabay/Angelo Giordano