‘Slechts’ zes aanhoudingen op relatief rustige Krabbenfoor

Ook de laatste avond van de Krabbenfoor verliep rustig: er zijn twee aanhoudingen verricht en diverse bekeuringen uitgeschreven. (Foto: Politieteam Bergen op Zoom / Facebook)

BERGEN OP ZOOM – De Krabbenfoor is dit jaar rustig verlopen, zo constateert de politie. De aanwezige agenten hebben tijdens het driedaagse evenement in totaal 'slechts' zes aanhoudingen verricht. "Dit is in verhouding met de voorliggende jaren een flinke daling", meldt het Politieteam Bergen op Zoom. De wetsovertreders kwamen bovendien 'van buitenaf', aldus de politie: "Het merendeel van de aangehouden verdachten was niet afkomstig uit de gemeente Bergen op Zoom."

"Afgelopen drie dagen hebben wij overdag en ’s nachts, in samenwerking met de portiers en de organisatie, onze bijstand mogen leveren aan het toezicht op de openbare orde en veiligheid op de Krabbenfoor", aldus het Politieteam op Facebook. "Ook de laatste nacht is hierbij rustig verlopen met twee aanhoudingen voor het verstoren van de openbare orde." Daarnaast zijn er ook meerdere bekeuringen uitgeschreven. Al met al is de politie met het rustig verlopen evenement er "trots op dat we de inwoners van Bergen op Zoom hebben laten zien dat een feest ook echt nog een feest kan zijn!"

Alcoholpreventie jeugd

Tijdens de Krabbenfoor was er dit jaar extra aandacht voor alcoholgebruik en -misbruik onder de jeugd. Zo ging er een camerateam van RTL4 mee met de politieagenten; de reportage is gisterenavond uitgezonden om half acht 's avonds. De uitzending is via internet in herhaling te zien.

Bekijk de uitzending van RTL, van zaterdagavond 30 juli