Sonn Franken behoort wederom tot tien verkozen schrijftalenten

HOORN / BERGEN OP ZOOM – Uitgeverij Godijn Publishing organiseert het project Boek10, waarin wordt gezocht naar Nederlandse schrijvers die talent en potentie hebben. Voor de tweede keer behoort Bergenaar Sonn Franken tot die selectie van tien auteurs.

Sonn stond in mei van dit jaar ook al op de planken van de schouwburg in Hoorn met zijn fantasy novel ‘De Oversteek’, vanwege hetzelfde project. Daar staat hij op zaterdag 9 december weer. Deze keer vanwege zijn boek ‘Bleke Demonen, onderdeel van het drieluik ‘Kronieken van Ginder’.

Boek10 is een zoektocht onder Nederlandstalige manuscripten, die tien schrijftalenten oplevert welke gezamenlijk hun boek lanceren voor het grote publiek, aan de pers en aan recensenten. Sonn Franken is nu voor de tweede keer gekozen tot die talenten. Hij vertelt: “Het is een hele eer om überhaupt gekozen te worden want de uitgever krijgt een hele berg manuscripten onder ogen. Als dat dan ook nog eens voor een tweede keer achter elkaar gebeurt, dan knipper je wel even met de ogen als je dat hoort. Ik ben er dan ook erg blij mee.”

Tweede dag voor Bergse lezers

Sonn wil Bergse belangstellenden ook graag nader kennis laten maken met zijn boek. Omdat lang niet iedereen ‘even’ naar Hoorn kan of wil komen, organiseert hij op 10 december een eigen presentatie, bij Den Enghel. Het wordt een wat kleinere versie van zijn onlangs gehouden Bergs Cultuur Festival, met onder meer geëxposeerd werk van de kunstschilders Jill van Eekeren uit Hoogerheide en Frank de Nijs uit Bergen op Zoom. Sonn: “Ik ben echt weg van hun werk. Ze waren er ook bij met het Bergs Cultuur Festival en ik kan geen genoeg krijgen van hun kunst. Dus krijgen ze ieder een hele wand. Ik vind het een eer dat juist zij op mijn speciale dag erbij willen zijn.”

Daar gaat het niet bij blijven, hij heeft duidelijk de smaak te pakken. Er komen ook nog wat sprekers bij en natuurlijk muziek, daar wordt nog aan gewerkt. Natuurlijk is dan zijn boek te koop en hij signeert het graag voor liefhebbers.


Foto: Chris van Klinken