Speelse en sportieve aanwinst voor De Biezenhof en Halsteren

HALSTEREN – Een vrolijke middag bij Basisscholen De Biezenhof en De Rode Schouw. Op het speelveld ernaast is donderdagmiddag een modern sport- en klimrek in gebruik genomen. Het mag alleen niet meer zo heten…

De installatie bestaat uit meerdere onderdelen en nodigt uit tot springen, klimmen, slingeren en andere speelse maar zeker ook sportieve activiteiten. De moderne naam daarvoor is ‘parkour’: een sportvorm die in Frankrijk ontstond en wereldwijd populair werd. Deelnemers rennen en springen van object naar object, in stoere YouTube-filmpjes vaak zelfs op en over daken van de hoogste gebouwen. Voortaan heeft Halsteren dus een eigen parkourplek.

Samen mogelijk gemaakt

Wouter Starink, adjunct-directeur van De Biezenhof, opende donderdagmiddag het aanwinst. Er is twee jaar gedaan over het realiseren ervan en de benodigde 46.000 euro in, middels crowdfunding, deels door de scholen opgehaald. Zo wisten de leerlingen en docenten van De Biezenhof en De Rode Schouw aan 15.000 euro te komen. Het overige geld is afkomstig van de provincie, instanties en een aantal gulle sponsoren.

Niet alleen de schoolkinderen gaan er gebruik van maken. Ook de buurt en turnclubs zijn van harte welkom om sportief te komen bewegen. De gemeente heeft beloofd het onderhoud ervan te verzorgen. Voor de officiële ingebruikname hadden de schoolkinderen al een clinic gehad op hun nieuwe parkour. Ze zijn er erg blij mee én trots op: ze hebben het immers zelf mede mogelijk gemaakt.