Speeltuin blijft voorlopig nog gesloten

De speeltuin, hier nog in in de oude situatie, is sinds 20 augustus dicht. De gemeente en de stichting steggelen over de ontbinding van het pachtcontract. (Tekst: Han Verbeem, archieffoto: Hans-Jorg van Broekhoven)

BERGEN OP ZOOM – De stadsspeeltuin Jan van Glymes blijft ook komend weekeinde nog dicht. De onderhandelingen tussen het stichtingsbestuur van de speeltuin en de gemeente zitten sinds vorige maand in een impasse, zo laat wethouder Annette Stinenbosch woensdag weten. Volgens de lokale bewindsvrouwe proberen beide partijen echter tot een 'wederzijdse oplossing' te komen waarbij pachtovereenkomst kan worden ontbonden. Stinenbosch zegt "vertrouwen te hebben in de uitkomst maar het ziet er niet naar uit dat we zaterdag kunnen beschikken over de sleutels van de speeltuin."

De speeltuin is sinds 20 augustus gesloten, nadat het bestuur de exploitatie niet langer rondkreeg. Al vóór de zomervakantie beloofde wethouder Patrick van der Velden dat de gemeente het beheer zou overnemen en dat de speeltuin in elk geval nog tot de herfstvakantie open zou blijven. Vervolgens ging de speeltuin alsnog dicht, maar het zag ernaar uit dat zaterdag 8 september de poort weer zou openen. Die datum lijkt nu niet haalbaar, aldus Stinenbosch

Financiële afwikkeling

Het blijkt allemaal niet zo eenvoudig te verlopen, moet Stinenbosch toegeven. "De grond is van de gemeente maar de speeltoestellen zijn in eigendom van de stichting. Ook loopt de pachtovereenkomst nog steeds door, ook al is de speeltuin nu gesloten." De wethouder bevestigt dat de financiële afwikkeling een onderhandelingspunt is -de stichting heeft een lening bij de gemeente uitstaan van zo'n drie ton- maar ze wil niet op de details ingaan. De gemeente wil het in elk geval niet laten aankomen op een fasillissement van de stichting ('dan zouden we een slag winnen maar de strijd verliezen') en hoopt met overleggen tot een oplossing te komen.