Speeltuin Van Glymes blijft gewoon open tot herfstvakantie

BERGEN OP ZOOM – Als het aan de gemeente ligt blijft Stadsspeeltuin Van Glymes dit seizoen gewoon open. Er moet nog wel het een en ander juridisch geregeld worden maar het ziet er naar uit dat de wethouder zijn woord kan houden.

Op 19 augustus valt de speeltuin voor de laatste dag onder verantwoordelijkheid van de bestaande stichting die het initiatief ooit begon, vertelt gemeentewoordvoerder Erwin Stander. Daarna neemt de gemeente het over en worden er onder meer medewerkers van zwembad De Schelp ingezet om de locatie draaiende te houden tot en met de komende herfstvakantie. De belofte die wethouder Patrick van der Velden eerder dit jaar deed, wordt daarmee nagekomen.

Erfpacht

Er wordt aan het huidige bestuur van de speeltuin nog een overeenkomst overhandigd betreffende het erfpacht dat op de betreffende grond rust. Die zal door de stichting ondertekend moeten worden, om de overdracht officieel te maken. Daarnaast heeft het betreffende bestuur nog een andere zorg. Er zijn openstaande schulden namelijk, weet de gemeentewoordvoerder. Hoe daar mee om te gaan wordt nu juridisch uitgezocht.

Toekomst

Over de toekomst van de speeltuin op langere termijn kan Stander nog niet veel zeggen. Er zijn de nodige gesprekken geweest met mensen die de meest uiteenlopende plannen hebben, al dan niet op dezelfde plek. Wat daar uit komt is nog onduidelijk, er zijn allerlei scenario’s. De kans dat volgend jaar alles bij het oude is gebleven is in ieder geval nihil. Voor dit seizoen wordt niet verwacht dat er veel verandert, al kunnen nog wel de openingstijden mogelijk enigszins wijzigen.