Spekglad stuk randweg zorgt voor slippartijen en ongelukken

BERGEN OP ZOOM – Het ene (bijna-)ongeluk na het andere, gebeurt momenteel op een stukje randweg bij het viaduct van de Steenovenweg. Of het allemaal door de eerste vorst komt, valt te bezien. Er zijn ook weggebruikers die zeggen dat het te maken heeft met olie- en rubberresten op het bovendien zeer slechte wegdek.

Het aantal bijna-ongelukken en glijpartijen is enorm, melden mensen op Facebook. Heel veel weggebruikers raken er in een slip en voor velen loopt het gelukkig goed af. Zondag ging het er echter behoorlijk mis, waardoor een bestuurder en zijn moeder maar liefst twee keer over de kop sloegen. Ze kwamen er wonder boven wonder zonder noemenswaardig letsel vanaf. Er had echter niemand achterin moeten zitten, die stoelen zaten volledig in de kreuk. De auto is dan ook total loss verklaard. En het is zéker niet het enige ongeluk hier, momenteel is het er geregeld raak.

Pas na de winter

De weg is niet alleen spekglad maar ook uiterst slecht. Nog niet zo lang geleden heeft de aannemer die is aangetrokken voor het wegenonderhoud gemeld dat hij er eigenlijk pas na de winter aan wil beginnen, omdat anders niet is te garanderen dat het goed gebeurt. Vooralsnog heeft de gemeente daar genoegen mee genomen, ondanks de gaten die geregeld ontstaan in de weg en vervolgens provisorisch worden gedicht. Omdat de gemeente eerder zelf fouten maakte bij het ontwerp en de voorbereiding van de aanleg, kan de rekening voor het kapotte asfalt niet worden gepresenteerd aan het betreffende bedrijf. De basis is dermate slecht dat een bovenlaag steeds weer kapot gaat.

We vroegen de gemeente of deze ronduit gevaarlijke situatie bekend is en of er alsnog wat aan gedaan wordt op korte termijn. Daar moeten we nog antwoord op krijgen. Wordt vervolgd…

UPDATE: De gemeente zegt dat het niet aan de staat van de weg ligt. Lees er hier meer over.

Foto: Martijn Klaassen