Blog: Het zit in de auto en…

Annelies Voss is een blogger uit onze gemeente, die eens per week een gedachte deelt op ons platform. Ze heeft ook een eigen Facebookpagina, een website en sinds kort een eigen boek. (foto: studio Annemarieke van Peppen)

Het zit in de auto en…

Als vrouw met zeer veel boodschappen-ervaring moet mij nu écht een keer een frustratie van het hart. Al jaren zie ik ze zitten, al jaren vraag ik mij af waarom, al jaren frustreert het mij. Nu is het moment daar, ik gooi het eruit!

Door: Annelies Voss

Nel en Jaap

Ik zie het zo voor mij, Nel en Jaap zitten aan een kop koffie thuis en Nel maakt een boodschappenlijst. Ze vraag nog aan Jaap, heb jij nog iets nodig? Waarop Jaap zegt: 'Ja, een krat bier.' Vervolgens gaan zij 'gezellig samen' in hun middenklasser op weg naar de dichtstbijzijnde supermarkt. 

Muntje voor het karretje

Eenmaal op de plek van bestemming aangekomen, is er niets meer van de gezelligheid over. Nel gaat zonder Jaap, gewapend met muntje, het lege bierkrat, boodschappenlijst en tas richting winkel. Ja, je leest het goed. Ze gaat alleen haar karretje vullen.

Wat doet Jaap ondertussen? Hij zakt lekker onderuit in zijn auto, kijkend naar het zwoegende boodschappenpubliek en wacht geduldig tot zijn Nel terugkomt met een gevulde kar. Daar gaan mijn tenen dus echt van krommen!

Waarom?

Wat is de reden dat er mannen zijn die het lef hebben om hun vrouw alleen alle boodschappen te laten doen? Ik ben geëmancipeerd, begrijp mij goed. Ik doe meestal alleen mijn boodschappen, maar als mijn man meegaat dan gaat hij ook écht mee. Ik begrijp deze situatie dus niet, zoals je in mijn frustratie kan lezen. Deze mannen maken wel gebruik van de boodschappen die vrouwlief binnen verzamelt maar om de één of andere reden willen ze niet betrokken zijn? 

Chauffeur

Eigenlijk ben je dan als man dus niet meer dan een chauffeur en dat is en blijft voor mij een raadsel. Een chauffeur die ook nog mag mee eten, drinken en slapen, best een luxe positie. Al meerdere keren stond ik op het punt om op het raampje van een van deze chauffeurs te kloppen met mijn prangende vraag. Wetende dat ik mijn temperamentje waarschijnlijk niet in toom kan houden heb ik het wijselijk niet gedaan. 

Respect

Alle respect voor de vrouwen die deze klus dan toch alleen klaren. Misschien is er al genoeg aan vooraf gegaan en heeft zij zich erbij neergelegd maar voor mij blijft het een hele rare situatie om aan te zien. Ik hoop één ding: Als ze 'samen gezellig' thuis de auto parkeren, dat Nel in de auto wacht totdat haar boodschappen zijn uitgeladen. 

Als jij mij kunt uitleggen waar dit fenomeen op gebaseerd is dan hoor ik het heel graag!

Reacties zijn altijd welkom, liefs Annelies

Columns, rubrieken en blogs betreffen een mening of idee van de auteur in kwestie. Natuurlijk staan we als redactie achter deze schrijvers, anders zouden we hun werk niet publiceren. Maar een tekst als deze hoeft niet per se onze journalistieke mening te vertegenwoordigen. Integendeel, wij worden ook graag 'geprikkeld' door columnisten, gastschrijvers, analisten en bloggers. Al proberen we onze algemene berichtgeving zo objectief mogelijk te houden.
Redactie KijkopBergenopZoom.nl