‘Sport kan van zó veel meerwaarde zijn’

BERGEN OP ZOOM – De FitFabriek heeft een duidelijke opdracht meegekregen van de gemeente: zo veel mogelijk mensen aan het sporten en bewegen krijgen. Met Life Goals Bergen op Zoom wordt dit voortaan voor kwetsbare doelgroepen ook beter mogelijk. Lucas Herrings is één van de begeleiders en coördinator van dit initiatief.

Lang niet voor iedereen is sporten even vanzelfsprekend en bereikbaar. Voor mensen met fysieke of verstandelijke beperkingen is al het nodige mogelijk in deze gemeente, maar dan blijven er nog de nodige doelgroepen over die tot voor kort amper in beeld waren. Soms spelen psychosociale dan wel financiële oorzaken een rol, soms gaat het om taalbarrières of meervoudige problematiek. Door een samenwerking aan te gaan met onder meer, GGZ-WNB, ISD Brabantse Wal en WijZijn wil de FitFabriek zo veel mogelijk mensen bereiken en aan het bewegen krijgen.

Lucas Herrings coördineert het nieuwe initiatief in Bergen op Zoom. Hij vertelt: “We vinden de verschillende doelgroepen via allerlei wegen. Zo komen we met mensen met een taalachterstand in contact via het EBC Taleninstituut.” Life Goals is een landelijke stichting die her en der samenwerkingen aangaat om juist kwetsbare doelgroepen te bereiken en in beweging te krijgen. Zo ook in Bergen op Zoom dus.

Al begonnen

Vrijdag is de officiële kick-off maar eigenlijk loopt het al, meldt Herrings. “Met bijvoorbeeld GGZ-WNB zijn we al wat langer in contact. Die instelling had een regeling bij een fitnesscentrum en vroeg er onze begeleiding bij. Inmiddels hebben we één van hun mensen opgeleid top maatschappelijk sportcoach, net als bij WijZijn. En zelf hebben we inmiddels ook twee mensen met die papieren in huis.” Hij is blij met de eerste resultaten: “Het doet enorm goed om te zien hoe sporten en bewegen mensen positief beïnvloedt. Ze vergeten even de dagelijkse problemen en het is vaak een hele goede uitlaatklep. Je ziet mensen zich echt ontwikkelen.” De enthousiaste coördinator krijgt nu al hele positieve reacties van deelnemers, meldt hij tevreden

  • Zowel instanties als mensen die individueel geïnteresseerd zijn, kunnen vrijdag naar de kick-off informatiebijeenkomst komen. Die begint op 11.00 uur in de sporthal aan de Boulevard.
  • Vragen om meer informatie kan ook via e-mail: L.Herrings@FitfabriekBoZ.nl