Sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief gaat door

INGEZONDEN MEDEDELING

BERGEN OP ZOOM – Ook dit jaar pakt de F!TFabriek uit Bergen op Zoom het sportstimuleringsprogramma Sjors Sportief op. Dit initiatief liet afgelopen schooljaar ruim 800 basisschoolkinderen kennismaken met diverse sportieve activiteiten en sportverenigingen binnen onze gemeente.

Een grote groep kinderen is door dit project direct blijven hangen bij de aanbieders van de activiteiten. Daar is de F!TFabriek blij mee. Kinderen krijgen zo de kans op een laagdrempelige wijze kennis te maken met activiteiten binnen de gemeente. Alle verenigingen krijgen de mogelijkheid om hun activiteit te promoten in het kleurrijke Sjors Sportief boekje van de F!TFabriek.

Veelgebruikte formule

De Sjors Sportief formule wordt inmiddels in ruim 60 gemeenten ingezet. Alle kinderen uit het basisonderwijs ontvangen in het nieuwe schooljaar het Sjors Sportief boekje en mogen één of meerdere sporten en verenigingen uitkiezen, waar zij vaak kosteloos enkele naschoolse introductielessen kunnen volgen. Zo krijgen ze de kans een kijkje in de keuken te nemen bij een activiteit waar zij nieuwsgierig naar zijn.

Iedere club kan meedoen

Om met Sjors Sportief zo veel mogelijk kinderen te stimuleren tot gezond en actief bezig zijn, is het belangrijk dat alle aanbieders van activiteiten in het boekje staan. Dit Sjorsboekje wordt in februari op alle basisscholen in de gemeente Bergen op Zoom verspreid en is dus mooie promotie voor verenigingen en andere sportorganisaties. Wie er nog niet tussen staat kan zich aanmelden tot en met 25 januari 2017, via www.sportstimuleringnederland.nl.

Meer informatie

Bent u geen sportvereniging, maar wilt u toch graag een sportieve activiteit voor deze doelgroep aanbieden? Dit kan natuurlijk ook, meldt de F!TFabriek. Vragen over het project zijn te mailen naar s.noordijk@fitfabriekboz.nl of e.deregt@fitfabriekboz.nl.