Stadlander sluit met Glasvezel buitenaf ruim 500 huurwoningen aan op glasvezel

LEPELSTRAAT / NIEUW-VOSSEMEER / DE HEEN / KRUISLAND (ingezonden mededeling, bewerkt door de redactie) – Woningbouwcorporatie Stadlander gaat er samen met Glasvezel buitenaf voor zorgen dat alle ruim 500 huurwoningen in Lepelstraat, Nieuw-Vossemeer, De Heen en Kruisland worden aangesloten op glasvezel. Om dat te bereiken, tekenden Marc van der Steen, bestuurder van Stadlander en Michiel Admiraal, directeur van Glasvezel buitenaf gisteren in Bergen op Zoom een uitvoeringsovereenkomst.

Marc van der Steen: “Wij willen dat onze huurders prettig wonen, nu en in de toekomst. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze huurwoningen zijn uitgerust met de juiste voorzieningen, zoals snel internet. Want we doen steeds meer online. Niet alleen Netflixen of de belastingaangifte maar ook toepassingen zoals alarmsystemen, bediening van huishoudelijke apparaten, valpreventie en ‘zorg op afstand’ werken via internet. Wij vinden dat glasvezel hiervoor de beste optie is en zijn we blij dat we samen met Glasvezel buitenaf al onze huurders hierin kunnen voorzien en daarmee de leefbaarheid in de dorpen verbeteren.”

Maatschappelijke waarde

Glasvezel buitenaf heeft jarenlange ervaring met het aanleggen van open glasvezelnetwerken. In het grootste deel van het buitengebied in Nederland brengen zij glasvezel. Sinds dit jaar zijn ook de kleine kernen aan de beurt. Michiel Admiraal: “Wij vinden het belangrijk dat iedereen toegang kan krijgen tot snel internet via glasvezel en daarmee klaar is voor de toekomst. De overeenkomst die wij nu met Stadlander tekenen, draagt hier zeker aan bij.”

Foto: Stadlander