Stadlander zet haar 225 ‘pareltjes’ in het zonnetje

De bestuursleden van bewonersvereniging van appartementencomplex Vissershaven nemen hun mand in ontvangst. Bij de bus: het team van Stadlander, dat deze week alle vrijwilligers in het werkgebied bezoekt. (Foto: Han Verbeem)

BERGEN OP ZOOM – Woningcorporatie Stadlander zet deze week haar 'pareltjes', oftewel de vrijwilligers, in het zonnetje. Dat gebeurt tijdens de Pareltjes Tour. De complimentenbus van Stadlanders gaan bij de in totaal 225 parels persoonlijk langs. Vanmiddag stopt de bus bij het appartementencomplex Vissershaven, om de leden van de bewonervereniging aangenaam te verrassen. KijkopBergenopZoom is erbij.

Stadlander heeft het goed voor met de vrijwilligers, die zich inzetten voor de belangen van de huurders. Elk appartementen- en gebouwencomplex heeft wel een bewonersvereniging. Deze bestaan veelal uit vrijwilligers die het werk in hun vrije tijd doen. Deze mensen zijn de 'pareltjes' van de organisatie, zo vindt Stadlander, en daarom komt de woningcorporatie elk jaar langs bij met een aardigheidje. Een gewoonte die de corporatie al drie haar in ere houdt, aldus woordvoerster Ria van Gils. 

Cadeaumand

Rond half twee maandagmiddag maakt het bestelbusje een stop bij het woningcomplex van de Vissershaven, waar bestuursleden van de bewonerscommissie al buiten staan te wachten. De bus is versierd met ballonnen en slingers en het mag overduidelijk zijn, dat hen een feestelijk moment te wachten staat. De drie vertegenwoordigers van Stadlander halen een aantal cadeaumanden uit het laadruim tevoorschijn en delen deze uit onder de vrijwilligers van de bewonersvereniging. Het zijn voorzitter Jack Hoppenbrouwers, bestuurslid Ko Boeren en Jacqueline Verbraak – die namens haar echtgenoot en penningmeester Adriaan de mand in ontvangst neemt. Voorzitter Hoppenbrouwers en zijn medebestuurders zijn al ruim 3,5 jaar actief binnen de vereniging, al sinds de oplevering van het gebouwencomplex. Ook voor secretaris Ellen Hartendorp en bestuurslid Jos Trimbos ligt een attentie klaar, maar zij zijn deze middag verhinderd. De twee ontvangen hun mand op een later moment.

De Pareltjes Tour is ook de komende dagen onderweg:

  • dinsdag 27 maart: Bergen op Zoom-Oost, Wouw, Lepelstraat, Putte, Halsteren;
  • woensdag 28 maart: Tholen, Scherpenisse, Sint Maartensdijk, Stavenisse;
  • donderda 29 maart: Steenbergen, Nieuw-Vossemeer, Sint Philiplsland, Oud-Vossemeer, Sint Annaland, Bergen op Zoom-West.