Viertal aangehouden na schietincident Adriaan Brouwerstraat

BBERGEN OP ZOOM / ROTTERDAM – De politie heeft na een schietincident aan de Adriaan Brouwerstraat vier mannen aangehouden. De verdachten zijn door middel van de zogeheten uitpraatprocedure in een auto in Rotterdam opgepakt.

Bij de meldkamer kwam op vrijdag 23 maart rond 22.00 uur een telefoontje binnen dat er op de Adriaan Brouwerstraat geschoten zou zijn. Meerdere politie-eenheden met kogelwerende vesten gingen direct naar de straat toe. Niemand bleek gewond te zijn geraakt tijdens het incident. Er zijn direct meerdere getuigen gehoord en de straat is afgezet voor verder (sporen)onderzoek. Er bleek al snel dat er vermoedelijk meer dan één keer geschoten is.

Woningoverval

Er lijkt tijdens het onderzoek sprake van een woningoverval te zijn geweest, waarbij vier mannen één van de huizen in de straat zijn binnengedrongen. Toen ze er vandoor gingen en de bewoner de achtervolging inzette, is er geschoten. Het viertal ging er vervolgens in een auto vandoor.

Aanhouding

Doordat het kenteken bij de politie bekend was kon de wagen worden opgespoord. Rond 0.30 uur zijn vier mannen in de auto in Rotterdam aangehouden. Dat gebeurde vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen door middel van de uitpraatprocedure. Het gaat om een 29-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 26-jarige en een 30-jarige Rotterdammer en een 29-jarige Middelburger. Het viertal is ingesloten in cellencomplex de Mijkenbroek in Breda.