Wereldsterren demo op ’t Rijks

BERGEN OP ZOOM – De leerlingen van ’t Rijks die het vak BSM (Bewegen, Sport en Maatschappij) volgen, geven als onderdeel van hun lesprogramma ook een keer een demo. Dat organiseren ze helemaal zelf, vertelt Wouter van den Kieboom.

Wouter is 18 en student HAVO 5. Samen met VWO 5 en VWO 6 leerlingen hebben hij en nog bijna 50 collega-studenten de demo georganiseerd. “Dat deden we in meerdere commissie”, vertelt hij. “Er was een club die over de kleding heeft nagedacht, een team dat de PR op zich nam, maar bijvoorbeeld ook een commissie die de kaartverkoop heeft geregeld.” Natuurlijk zijn tevens de artistieke kant van de show, zoals de choreografie en muziekkeuze, door de leerlingen zelf ingevuld. “We hebben wel wat hulp van leraren gekregen”, meldt Wouter eerlijk.

Grote namen

Dit jaar heeft de demo het thema ‘Wereldsterren’ gekregen. Op muziek en met beelden van poplegendes als Elvis, Queen en Michael Jackson, maar zeker ook nieuwere namen als Chris Brown, Justin Bieber en Rihanna, zijn de nodige acts bedacht. Met dans en acrobatiek wordt een ode gebracht aan grote namen uit de popmuziek.

Spannend

De avondvoorstelling is met name voor ouders, familie en vrienden. De middageditie werd vooral bezocht door leerlingen, waarvan velen alvast hebben kunnen zien wat zij volgend jaar voor elkaar moeten zien te krijgen. Of iedereen zenuwachtig is? Wouter: “Veel mensen zijn toch wel nerveus. Voor publiek optreden is best spannend en lang niet iedereen  is gewend te dansen.” Het heeft hem en de anderen er in ieder geval niet van weerhouden een mooie middagshow weg te zetten.

Meer foto's zie je hier.