Stadsapp Aangenaam Bergen op Zoom gelanceerd

BERGEN OP ZOOM – In de winkel Instyle van John Pietjouw, een van de bestuurders van Ondernemersvereniging Sterck, is vanmiddag de app Aangenaam Bergen op Zoom geïntroduceerd. Wethouder Patrick van der Velden vertegenwoordigde hierbij de gemeente. De app is tot stand gekomen in een samenwerkig tusssen Newest Industry, VVV Brabantse Wal en de gemeentelijke Citymarketing afdeling. Ook Sterck is blij met het resultaat.

De app moet zowel inwoners als bezoekers van buiten weten te informeren en kent daarvoor verschillende functies. Er zijn overzichten van activiteiten maar ook bijvoorbeeld van horeca en winkelaanbod. Wie een profiel aanmaakt krijgt zelfs informatie en aanbiedingen die bij de persoonlijk voorkeuren passen. Omdat een smartphone altijd weet waar iemand zich bevindt, kan dat zelfs op locatie gebeuren. Het en der zullen iBeacons (kleine zendertjes) de gebruikers informeren als ze daar prijs op stellen. Dit is naar wens aan te passen in de app. Er staan nu ongeveer 50 bedrijven in, die aan de eerste proefperiode meewerken.

Bij de ondernemersvereniging juichen ze het initiatief van harte toe. John Pietjouw en voorzitter Sterck Jean-Pierre Stander laten weten: "De binnenstad heeft impulsen nodig. Als deze app de beleving in en van ons centrum verbetert, is dat een zeer welkome aanvulling." Ze zijn zeer enthousiast over wat dit systeem te bieden heeft. Wethouder Patrick van der Velden, de kersverse portefeuillehouder Binnenstad, is ook blij met de city-app; "Frisse impulsen en samenwerking met alle partijen brengt de ontwikkeling van dit centrum weer een stap vooruit."