Startsein Route van de Turf

BERGEN OP ZOOM – Op maandag 25 juli heeft wethouder Patrick van der Velden het officiële startsein gegeven voor de aanleg van de Route van de Turf. Er wordt een fiets- en wandelroute aangelegd dat loopt vanaf Landgoed Visdonk in Roosendaal naar de Binnenschelde in Bergen op Zoom.

De gehele Route van de Turf zal naar verwachting in de zomer van 2018 gereed zijn. Dan ligt er uiteindelijk een fiets- en wandelroute van 25 km die de steden Bergen op Zoom en Roosendaal, de Brabantse Wal en het Grenspark De Zoom – Kalmthoutse Heide met elkaar verbindt.  

De turfwinning is een belangrijk onderwerp in de geschiedenis van deze regio. Het pad langs de Zoom maakt een belangrijk onderdeel uit van de turfhistorie. Het gebied langs de Zoom wordt momenteel ontwikkeld als recreatiegebied waarbij de ontstaansgeschienis van de Brabantse Wal zichtbaar wordt. Dit is onderdeel van het provinciale project Landschappen van Allure, met als uitgangspunt het robuuster maken van het landschap en het creëren van goede verbindingen tussen de landschappen en de steden.

Artist impressions: gemeente Bergen op Zoom