Stationsplein is nu bijna af, college blij met resultaat

BERGEN OP ZOOM – De opknapbeurt die het stationsgebied kreeg is bijna afgerond. Wethouder Patrick van der Velden is blij met het resultaat: "Het is nu weer een fraaie entree richting onze stad."

"We zien de omgeving van het station als één van de eerste kennismakingen van reizigers met Bergen op Zoom", vertelt Van der Velden namens het college. "Die eerste indruk is belangrijk, dus het is fijn dat het plein en de omgeving zo mooi zijn geworden. Daarvoor oogde het weinig vriendelijk, dat wilden we veranderen. De taxistandplaatsen hebben we naar opzij geplaatst en er is een aparte kiss & ride strook aangelegd. Er moeten nu alleen nog wat bomen worden geplant."

Stationsgebouw

Er is van veel Bergenaren geregeld commentaar op de uitstraling van het stationsgebouw zelf. Daar heeft de gemeente echter geen invloed op, het is eigendom van de NS. Wel heeft de wethouder contact opgenomen met die organisatie en uiteindelijk was zijn pleidooi niet helemáál tegen dovemansoren. "Het gebouw is hier en daar cosmetisch wat opgeknapt door de NS", vertelt hij. "Maa daar blijft het voorlopig bij."