Steeds meer banen voor 50-plussers in de regio

BERGEN OP ZOOM – Vrijdagmiddag vond bij Jac Danst het laatste Werckcafé van dit seizoen plaats. Het is een initiatief van Sterck in Werck, dat nu drie jaar bestaat. Mensen die werk zoeken ontmoeten er elkaar maar ook werkgevers, bemiddelaars en andere interessante contacten. En Margreet van Kemenade, één van de organisatoren, heeft goed nieuws: het aantal kansen neemt serieus toe, ook voor werkzoekenden.

Waarom outplacementspecialist Sterck in Werck dit tweewekelijkse Werckcafé houdt? Margreet: “We zien het als een onderdeel van maatschappelijk verantwoord willen ondernemen. Dit is een ontmoetings-, netwerk- en inspiratieplek voor mensen die op zoek zijn naar een baan. Mensen leren er van elkaar, hebben ook steun aan anderen. Er komen geregeld werkgevers en uitzendbureaus langs die kansen bieden, en iedere editie is er een presentatie.”

Opkomst

De bijeenkomsten zijn op basis van vrije inloop, iedereen is welkom. De gemiddelde opkomst zo’n 25 mensen. “De samenstelling wisselt continu”, vertelt Margreet. “Gelukkig vinden steeds meer mensen weer een baan. Die zien we dan natuurlijk niet meer. Hoogstens om nog een keer te komen vertellen dat het ze is gelukt.”

De verbeterde economie zorgt ook in deze regio voor meer werk. Zelfs voor de 50-plussers. Al wil die doelgroep dat nog maar moeilijk geloven. Van Kemenade vertelt: “Er is echt een verbetering van de arbeidsmarkt gaande, die ook oudere werkzoekenden serieuze kansen biedt. De cijfers en praktijk bewijzen het maar ik spreek nog veel mensen die het maar lastig kunnen aannemen. Gelukkig zien ze in hun omgeving steeds vaker wel dat leeftijdgenoten weer kansen krijgen, dus dat besef komt er vanzelf.”

Volop kansen bij Werkcentrum Brabantse Wal

De presentatie van deze middag werd gegeven door Anita Karremans, vestigingsmanager van Werkcentrum Brabantse Wal. Dat zit sinds kort aan de Drebbelstraat 20 en is een verzamelgebouw geworden waar gemeentelijke, arbeidsgerelateerde diensten zijn gehuisvest, maar ook onderwijs en een aantal uitzendbureaus. Wie werk wil vinden doet er goed aan daar eens wat tijd te investeren in het onderzoeken van de mogelijkheden. Ze wijst in dat kader op het speciale programma ‘Let’s Work’, van dinsdag 11 juli. Daar wordt onder meer uitgelegd wat werken via een uitzendbureau voor kansen biedt en er worden die dag meerdere beschikbare banen in verschillende sectoren gepresenteerd. Er zijn al 100 deelnemers ingeschreven maar er is nog plaats, aldus Anita.

Meer weten over Sterck in Werck? De organisatie heeft een eigen profielpagina op ons platform.