Steeds meer decembersfeer in de stad, kerststal wordt weer opgebouwd

BERGEN OP ZOOM – Al in november, nog voor 11-11, was zichtbaar dat de feestdagen er aan komen. De sfeerverlichting hing toen al boven de winkelstraten van de stad. Inmiddels staan er een ijsbaan, dit weekend een FoodStoet editie in kerstsferen op De Kaai, en nu heel snel ook weer de traditionele kerststal op het Beursplein.

De binnenstad van Bergen op Zoom verandert langzaam weer in een gezellig winters en feestelijk centrum, vol lichtjes, extra mooi ingerichte etalages, stemmige muziek en véél bijpassend activiteiten. Ondernemersvereniging Sterck organiseert het nodige (daar lees je hier meer over), er is volop te beleven op en rond de ijsbaan (zoals de Santa Run) en in het Havenkwartier kun je komend weekend drie dagen lang genieten van de eerste kersteditie van de FoodStoet.

Kerststal beroemd in heel Nederland

Ook op het Beursplein, tegenover de altijd sprookjesachtige gevel van stadspaleis Markiezenhof, is het nu snel weer helemaal Kerstmis. De door Stichting Decorbouw gemaakte stal wordt er opgebouwd en hoort inmiddels al heel wat jaren bij de vaste decembertradities van de stad. Het ontwerp van Paul Versijp en de bijbehorende beelden van Corrie Hagenaars zijn één van de meest gefotografeerde kersttaferelen van het centrum. Begin dit jaar was de stal zelfs nog deel van het decor van opnames met Frans Bauer. Later bleek het om een nieuwe Lidl reclame te gaan.

Wil je meer over de Bergse kerststal weten?

  • Tijdens de komende Winterwandelingen staan de gidsen er uitgebreid bij stil, letterlijk en figuurlijk.
  • Kijk op de website van VVV Brabantse Wal voor meer info.