Stichting Alterse Carnaval zoekt foto’s

BERGEN OP ZOOM – Er staat een groot jubileum voor de deur voor het Halsterse naoorlogse carnaval. De organiserende stichting bestaat binnenkort 5 x 11 jaar en dat moet gevierd gaan worden natuurlijk. Er wordt speciaal hiervoor een fotoboek gemaakt over de Alterse Vastelaoved. De makers zoeken nog mooie foto's.

Het wordt wederom een co-productie met Heemkundekring Halchterth, net als 22 jaar geleden. Ook toen verscheen er een boek, over 3 x 11. De nieuwe uitgave moet een tot de verbeelding en herinnering sprekend overzicht worden van ruim 150 pagina's, in full colour en vol met foto's van en over het feest. Heel veel tekst komt er niet in, het streven is een echt kijkboek.

De Stichting Alterse Carnaval heeft een serieus archief om uit te putten maar is nog wel op zoek naar foto's van met name vóór 1979. Om op 13 november 2016 werkeijk een compleet boek (ook dit jaar wordt natuurlijk uitgebreid vastgelegd) te kunnen presenteren zou aanvullend materiaal zeer welkom zijn. Mensen die denken iets te hebben en dit beschikbaar willen stellen kunnen contact opnemen per e-mail of bellen naar 0164-681065.

Afbeeldingen: Stichting Alterse Carnaval