Stichting Sint Nicolaas neemt afscheid van voorzitter Rieny Hagenaars, Daan Touw volgt hem op

BERGEN OP ZOOM – Als de Sint het land weer heeft verlaten, komt Stichting Sint Nicolaas nog een avond bij elkaar met iedereen die mee heeft gewerkt aan de vele activiteiten. Er wordt teruggekeken met foto's en film, er wordt wat gesproken, en soms ook iemand in het zonnetje gezet. Deze keer was het een bijzondere bijeenkomst. Er werd afscheid genomen van Rieny Hagenaars als voorzitter en dat mocht natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan.

Hagenaars is 21 jaar voorzitter geweest van deze stichting, vertelde hij in zijn speech. Hij keek kort terug op een periode met heel veel mooie maar soms ook verdrietige herinneringen, om tot de conclusie te komen dat ie het nooit had willen missen. De bestuurder vertelde trots te zijn op wat 'zijn' stichting als Sinterklaasfeest heeft weggezet in de stad. Zonder het grote team aan zeer betrokken vrijwilligers, én het thuisfront dat hem door dik en dun steunde, had ie het nooit volgehouden. Als laatse bedankte hij zijn medebestuurders en kondigde meteen zijn opvolger aan. Daan Touw neemt de voorzittershamer over. "Schenk hem alle vertrouwen, zoals jullie dat ook bij mij deden", vroeg Rieny de zaal.

Bijzondere cadeaus

Daarna was het aan de nieuwe voorzitter om zich tot de aanwezigen maar vooral tot zijn voorganger te richten. Hij vertelde dat Rieny Hagenaars gevoelsmatig altijd zijn voorzitter zal blijven en is blij dat de veteraan zich in een andere rol en meer op de achtergrond wil blijven inzetten. Hagenaars kreeg vervolgens twee bijzondere cadeaus overhandigd. Hij is benoemd tot beschermheer van de Stichting Sint Nicolaas en er is hem een door Kees Warmoeskerken vervaardigd schilderij aangeboden.

Geslaagd jaar

Stichting Sint Nicolaas kijkt opnieuw terug op een zeer geslaagd jaar. Het was een hele opgave om het zeer feestelijke jubileumjaar van 2015 te evenaren maar dat is toch gelukt. Zowel de ruim 200 vrijwilligers als de massaal toegestroomde bezoekers hebben genoten van alle activiteiten. Ook de lokale uitzendingen van Studio Pepernoot bleken een groot succes. Menig basisschool heeft deze inmiddels ingeruild voor het landelijke Sinterklaasjournaal, alleen al om verwarring bij de kids te voorkomen.