Stopverbod op de Boulevard en Boulevard Noord

(Ingezonden bericht, bewerkt door de redactie. Foto: Google StreetView)

BERGEN OP ZOOM – Het college van burgemeester en wethouders van stelt met ingang van vrijdag 10 april een stopverbod in op de Boulevard en op de Boulevard Noord. Het college neemt deze maatregel om de verspreiding van het corona-virus tegen te gaan. De maatregel wordt ter plaatste met borden bekend gemaakt.

De verbodsregeling omvat twee scenario’s. Scenario 2 treedt in werking als blijkt dat het eerste te weinig effect heeft.

Scenario 1

In verband met de te verwachte drukte tijdens het Paasweekend en ter voorkoming van samenscholing van jeugd, stelt het college dit stopverbod in. Er is een uitzondering voor bewoners van de Boulevard en klanten van het Strandhuys aan de Boulevard en La Playa aan de Boulevard Noord. Klanten van deze restaurants mogen in bepaalde vakken parkeren om hun bestelling op te halen.

Scenario 2

Als de maatregelen van scenario 1 onvoldoende blijken, wordt het tweede scenario van kracht waarbij de hele Boulevard en Boulevard Noord wordt afgesloten voor autoverkeer. In dit tweede scenario zijn de genoemde horecazaken niet meer bereikbaar en regelen verkeersregelaars voor de bewoners de toegang tot het gebied.

Verkeersborden

De maatregelen en verboden worden ter plaatse met verkeersborden kenbaar gemaakt:

Daarnaast worden er waarschuwingsborden en dynamische route-informatiepanelen (zogeheten drip’s) ingezet op de Markiezaatsweg en in de omgeving.