Stormschade en overlast op meerdere plaatsen in gemeente

BERGEN OP ZOOM / HALSTEREN / LEPELSTRAAT – De storm heeft op de nodige plaatsen in de gemeente voor schade en hinder gezorgd. En er is meer harde wind voorspeld. Het is dus nog de vraag of het hier bij blijft.

Vanmorgen vroeg al werden bewoners aan de Rijtuigweg-Zuid opgeschrikt door twee bomen die tegen de woningen daar waren gevallen. De schade viel mee maar de consternatie was groot. De angst dat het er weer mis gaat ook, de kastanjes zijn namelijk ziek en niet meer zo sterk. Er zijn al mensen voor verhuisd, valt te lezen in reacties op Facebook op een eerder artikel over de situatie vanmorgen. Bij één van de woningen daar is de gevel ontzet, bleek later.

Meer schade

Ook elders gebeurde het nodige. In Halsteren trok de storm ook een boom om, aan de Sleutelweg, en bij de Wattweg kwam er één op het spoor terecht waardoor er even geen treinverkeer van en naar Roosendaal mogelijk was. In Lepelstraar heeft asperge- en aarbeienteler Hereijgers schade aan stellages.

Op Facebook schrijft het bedrijf: "En weer hebben we verloren van het natuurgeweld deze nacht. #watnu?"

In heel Nederland is code geel afgegeven vanwege de storm. De verwachting is dat deze eind van de middag is overgewaaid.

Stockfoto: Pixabay/Džoko Stach